De geneugten van een volautomatisch koffiezetapparaat

Volautomatische koffiemachines zijn het neusje van de zalm. Met één druk op de knop zet u in enkele seconden een heerlijke espresso, cappuccino of een doodgewoon kopje koffie. Ontdek wat de voordelen zijn van een volautomatisch koffiezetapparaat en waar u moet op letten als u er één wil aanschaffen.

Een volautomatisch koffiezetapparaat maalt precies de juiste hoeveelheid koffiebonen. Het koffiezetapparaat drukt de maling aan en zorgt zelf voor de nodige hoeveelheid water. Nadat het kopje gezet is, wordt de koffiedrab automatisch gedeponeerd in het daarvoor voorziene bakje. Ten slotte voeren veel apparaten ook nog eens zelf het onderhoud uit.

Koffiebonen malen

Het volautomatisch koffiezetapparaat is voorzien van een ingebouwde koffiemolen. De meeste hebben stalen maalschijven, de meer kwalitatieve varianten hebben keramische maalschijven die langer meegaan. Daarnaast heeft een professioneel koffiezetapparaat vaak ook een reservoir voor voorgemalen koffie. Ideaal voor wie eens een kopje cafeïnevrije koffie wil.

Waterreservoir

Houd bij het kopen van een bedrijfskoffiezetapparaat zeker rekening met de grootte van het waterreservoir. Voor een bedrijf waar veel medewerkers gebruik zullen maken van het koffiezetapparaat is het aangeraden om voor een groot reservoir te kiezen, zo hoeft u het minder vaak bij te vullen.

Verwarmen

Een koffiezetapparaat maakt meestal gebruik van een thermoblok om het water op te warmen. Dit bestaat uit metalen buisjes die verhit worden en waar het water doorheen wordt gepompt. U opteert het best voor een messing thermoblok. Die kunnen namelijk beter tegen kalkaanslag en gaan het langst mee.
Een professioneel koffiezetapparaat kan ook uitgerust zijn met een boiler. Dit is een soort reservoir met een verwarmingsmechanisme eromheen of erin. Het opwarmen duurt hier iets langer.
Veel koffiemachines hebben tegenwoordig twee verwarmingselementen zodat tegelijkertijd ook de melk opgestoomd kan worden. Zo zet u cappuccino’s in een handomdraai.

Melk opschuimen en thee zetten

Een volautomatisch koffiezetapparaat is doorgaans voorzien van een stoompijpje om melk op te schuimen. Vaak kan dit pijpje ook gebruikt worden voor heet water, handig voor een kopje thee.

Wil u uw werknemers ook een snel en heerlijk kopje koffie aanbieden?

Vul dan bovenstaand formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes.