Hoe kiest u de meest geschikte koffiemachine voor uw bedrijf?

Koffiemachines zijn er in alle soorten en formaten. Hoe maakt u dan de juiste keuze wanneer u koffie op het werk wil? Hier volgen een aantal tips om gemakkelijker koffiemachines te vergelijken.

U kan het best rekening houden met drie aspecten: het aantal koppen koffie die per dag gedronken worden, welke koffievariaties en kwaliteit van koffie gewenst is en tenslotte hoe belangrijk de gebruiksvriendelijkheid van de koffiemachine is.

Grootte van de koffiemachine

Het formaat van de koffiemachine is afhankelijk van het aantal kopjes die per dag genuttigd worden in uw bedrijf. Zo zijn kleine koffiemachines de beste keuze voor kleine kantoren of voor ruimtes waarin directieleden bijvoorbeeld klanten ontvangen. De middelgrote koffiemachines bieden veel mogelijkheden en variaties. De grote koffiemachines zijn perfect voor bijvoorbeeld in een kantine van een groot bedrijf.

Koffievariaties

Er is een zeer ruime keuze aan koffievariaties. Afhankelijk van de behoeften van uw werknemers kan u beslissen welke variaties u nodig heeft. Grote koffiemachines bieden logischerwijs meer koffievariaties dan kleinere. U heeft de keuze uit de volgende variaties: zwarte koffie, zwarte koffie met suiker, cappuccino, cafeïnevrije koffie, koffie verkeerd, koffie met melk, koffie met melk en suiker, espresso, koffie choco, Wiener Melange, chocolademelk en water/thee.

Goede koffie op het werk

Ook op het gebied van kwaliteit kunnen koffiemachines flink van elkaar verschillen. De kwaliteit hangt meestal af van de ingrediënten die gebruikt worden om de koffie te maken. Zo zijn er koffiemachines die de koffiebonen vers malen. Andere machines maken dan weer gebruik van voorgemalen koffie, oploskoffie, vloeibaar koffie-extract of vriesdroge koffie. Ook de melk kan vers of in poedervorm gebruikt worden.

Gebruiksvriendelijke koffiemachine op het werk

Wat betreft de gebruiksvriendelijkheid kunnen we het onderscheid maken tussen een half- en een volautomatisch koffiezetapparaat. Een volautomaat is zonder twijfel de handigste en is ook het meest geschikt voor grootgebruik. Met één druk op de knop krijgt u in enkele seconden een heerlijk kopje koffie. Deze machines beschikken doorgaans ook over een automatisch ontkalking- en reinigingsprogramma. Een halfautomaat vereist meer handelingen voordat uw kopje koffie gezet wordt, omdat niet het hele proces geautomatiseerd is. Zo moet u bijvoorbeeld de koffiebonen toevoegen, een bekertje plaatsen of zelf de melk opschuimen voor een cappuccino.