22 september 2017

Inspiratie nodig? Zoek ze bij de koffieautomaat!

Koffie op het werk

De koffieautomaat op het werk is dé plek om inspiratie op te doen. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd onder heel wat Nederlanders met een kantoorbaan.

Gemiddeld 15 minuten per dag brengen werknemers door aan de koffiemachine op kantoor. Heel belangrijk dus dat die minuten ook goed gebruikt worden. Niet alleen dient een bezoekje aan de koffieautomaat als een nuttig moment van ontspanning, ook het werk zelf baat erbij.

Koffieautomaat brengt gouden ideeën

Twee derde van de werkende Nederlanders verklaart geregeld een koffiebreak nodig te hebben op het werk om even tot rust te komen én om nieuwe ideeën op te doen. Want zelfs tijdens de koffiepauzes wordt druk over het werk gepraat. Veel vaker dan het jongste nieuws of de privésituatie, is het werk zelf hét gespreksonderwerp aan de koffieautomaat. Liefst twee derde van de koffieconversaties zijn werkgerelateerd.

Uit die gesprekjes aan de koffieautomaat ontstaan vaak gouden ideeën. De ondervraagde kantoormedewerkers gaven te kennen dat ze samen met collega’s tot de beste oplossingen komen. De meeste ondervraagden spreken geregeld een collega aan als ze inspiratie nodig hebben. De meningen van andere collega’s worden tijdens de gesprekjes aan de koffieautomaat dus hard gewaardeerd.

Voor een derde van de ondervraagde Nederlanders werkt zelfs de geur van een heerlijk bakkie troost al inspirerend. Niet verwonderlijk dus dat de Nederlanders de grootste koffieleuten ter wereld zijn.

Koffieautomaat versterkt vriendschapsbanden

Uit het onderzoek blijkt ook dat een pauze aan de koffieautomaat de banden tussen collega’s versterkt. En ook dat komt het bedrijf ten goede. Werknemers die het goed met elkaar kunnen vinden en zich goed in hun vel voelen, werken tenslotte het best.

Wil u uw medewerkers ook gouden ideeën bezorgen?

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes voor koffieautomaten.

Geplaatst in:


Getagged met: