IT’ers aannemen? Een goede koffiemachine helpt!

Goede IT’ers aantrekken is niet zo makkelijk als het lijkt. In onze hoogtechnologische maatschappij hebben zij de banen maar voor het uitkiezen. Een kwaliteitsvolle koffiemachine hebben in uw organisatie kan helpen om de juiste IT’er binnen te halen.

CodeJobs.io, een website over de jobmarkt in de technologiesector, voerde een onderzoek uit naar de relatie tussen de koffiekwaliteit bij bedrijven en de mate waarin die firma erin slaagt om software engineers aan te trekken. Wat blijkt? Organisaties die de aanwezigheid van een goede koffiemachine expliciet in hun werkvoorwaarden vermelden, worden geacht als aangenamer om voor te werken.

Een koffiemachine vormt namelijk het middelpunt van het sociale leven op kantoor. Het is de uitgelezen plek om een praatje te maken met collega’s en te brainstormen over projecten. Een koffieapparaat biedt uw werknemers bovendien troost en verkleint hun stress.

Koffie bij sollicitatiegesprekken

Een koffiemachine van goede kwaliteit kan ook helpen bij de rekrutering zelf. Serveer je een IT’er slechte koffie tijdens het sollicitatiegesprek, dan is de kans groot dat hij het niet voor uw bedrijf zal kiezen.

Een koffiemachine geeft uw werknemers dus niet alleen een mentaal steuntje in de rug, maar helpt ook om mensen binnen te halen met de juiste know-how.

Wil u een koffiemachine leasen of kopen?

Vraag nu gratis offertes aan van leveranciers.