Kies de beste koffiemachine voor espresso en cappuccino

Wie koffie op kantoor wil aanbieden voor espresso- en cappuccinoliefhebbers, moet rekening houden met enkele specifieke functies. Twee boilers of een Rapid Steam functie kunnen hier uitkomst bieden.

Koffiemachine met Rapid Steam functie

Met een professioneel koffiezetapparaat voorzien van een Rapid Steam functie kunt u snel en gemakkelijk wisselen tussen het zetten van espresso of koffie en het gebruiken van de stoomfunctie. De meeste koffieautomaten beschikken namelijk over één boiler. Zonder Rapid Steam functie duurt het dan dertig seconden tussen het brouwen en het stomen omdat voor beide processen een andere temperatuur nodig is. Daarna moet u nogmaals dertig seconden wachten voor een volgende kop. Met de Rapid Steam functie brengt u deze wachttijd terug naar tien tot vijftien seconden.

Koffiemachine met twee boilers

Er kan ook een onderscheid gemaakt worden tussen koffiemachines met één of twee boilers. Een koffiemachine met een dubbele boiler maakt de wachttijd tussen het bereiden van meerdere espresso’s verwaarloosbaar en er kan meteen geschakeld worden tussen het brouwen en het stomen. Dit komt omdat er dan twee onafhankelijke verwarmingssystemen zijn zodat de stoom en het hete water tegelijkertijd geleverd kunnen worden.

Koffiemachines met twee verwarmingssystemen zijn dus de ideale optie voor wie naast gewone koffie ook graag espresso en cappuccino drinkt. Maar deze machines zijn wel aan de duurdere kant. Een koffiemachine met een Rapid Steam functie vormt dan de gulden middenweg.