Koffie op kantoor verhoogt de concentratie

Een koffiezetapparaat op het werk kan de productiviteit van uw bedrijf alleen maar ten goede komen. Koffie heeft namelijk een stimulerend effect op de concentratie. Gun uw werknemers dus koffie op het werk met een koffiezetapparaat!

Koffiezetapparaat voor een hogere concentratie

Uit onderzoek blijkt dat één kopje koffie zowel de selectieve als de aanhoudende aandacht verhoogt. Hogere cafeïne-inname leidt echter niet automatisch tot een extra verhoogde concentratie. Bij niet-reguliere cafeïneconsumenten zijn de effecten het best bij 200 mg cafeïne (twee kopjes koffie). Reguliere koffiedrinkers hebben 400 mg cafeïne nodig om de aandacht te verhogen.
Werknemers met een koffiezetapparaat ter beschikking zullen dus beter presteren!

Caffeïne verbetert alertheid

Bij nachtwerk brengt cafeïne het aantal cognitieve fouten en ongevallen terug met de helft bij personen die elke dag meer dan 220 mg cafeïne naar binnen spelen. Een koffiezetapparaat op het werk is dus uitermate interessant voor werknemers die nachtwerk verrichten. Tijdens nachtelijke autoritten is het drinken van één kop sterke koffie zelfs even effectief als dertig minuten slapen.

Koffiezetapparaat als placebo

Maar ook het idee van cafeïne stimuleert de concentratie. Dat blijkt uit het onderzoek van de University of East London. Vier groepen proefpersonen werden getest; twee groepen kregen koffie met cafeïne en één van deze groepen kreeg dit ook te horen. De andere twee groepen kregen cafeïnevrije koffie, maar ook hier werd aan één groep verteld dat ze koffie met cafeïne kregen. Vervolgens moesten de deelnemers enkele testen afleggen. De cafeïnedrinkers voerden de taak nauwkeuriger uit, maar niet sneller. De deelnemers aan wie verteld werd dat ze cafeïne kregen, waren zowel sneller als nauwkeuriger. Cafeïne en de verwachting van cafeïne zouden dezelfde gebieden in de hersenen activeren.

Een koffiezetapparaat op kantoor kan dus wonderen doen voor de productiviteit.

Wil u de concentratie van uw werknemers ook stimuleren met een koffiezetapparaat?

Vul dan bovenstaand formulier in en ontvang vrijblijvend gratis offertes.