Koffie vermindert lichamelijke kantoorklachten

Koffie zou de fysieke klachten die werknemers op kantoor ervaren kunnen verminderen. Het gaat om klachten zoals pijn in de polsen, de schouders, de nek en de onderarmen. Kunnen uw medewerkers al gebruik maken van een koffiemachine?

Verlaag kantoorklachten met een koffiemachine

Wetenschappers in Oslo hebben ontdekt dat koffie op kantoor de typische klachten zoals pijn in de schouders, de polsen, de nek en de onderarmen kan verlagen. Ze onderzochten eigenlijk hoe mensen met en zonder chronische pijn bepaalde kantoortaken ervaren. Ze lieten 48 deelnemers gedurende 90 minuten neptaken uitvoeren die vaak pijn geven. Ze mochten kiezen of ze er een kopje koffie bij wilden drinken of niet. De wetenschappers stelden vast dat de deelnemers die koffie dronken beduidend minder lichamelijke klachten hadden. Omdat dit niet het doel was van het onderzoek, dient dit resultaat wel genuanceerd te worden. Zo werd er geen rekening gehouden met de hoeveelheid koffie of de precieze oorzaken van de klachten.
Toch klinkt dit veelbelovend voor alle medewerkers die een koffiemachine tot hun beschikking hebben.

Voordelen koffie op het werk

Een koffiemachine in een bedrijf heeft uiteraard nog andere voordelen die wél vast staan. Zo wordt een koffiemachine enorm geapprecieerd door uw medewerkers, aangezien koffie erg veel gedronken wordt op kantoor. Een koffiemachine leidt dus tot tevreden personeel en tot een betere werksfeer.

Verder zal een koffiemachine een boost geven aan de productiviteit. Cafeïne staat er namelijk om bekend dat het de concentratie verhoogt en de vermoeidheid vermindert. Bovendien mag het belang van werkgerelateerde gesprekken aan de koffiemachine niet onderschat worden.