Koffiemachine huren: de voordelen

Een professionele koffieautomaat kopen is een grote investering wanneer u koffie op het werk wil aanbieden. Een koffiemachine leasen of huren kan daarom een interessant alternatief zijn, vooral als u niet helemaal zeker bent over welke automaat u precies wil. Een koffiemachine huren is mogelijk op verschillende niveaus. Zo kan u al dan niet kiezen voor een full service en of u de machine voor een lange of korte periode wil huren.

Koffiemachine huren voor korte of lange periode

U kunt een professionele koffiemachine huren voor meerdere jaren, maar ook voor een periode van bijvoorbeeld één dag tot enkele maanden. Vooral voor evenementen zoals een promotionele beurs, een tentoonstelling of een personeelsfeestje is een koffiemachine huren de goedkoopste optie.

Voordelen van een koffiemachine huren of leasen

Bij het huren of leasen van een koffiemachine komen heel wat voordelen kijken. Zo hoeft u zich niets aan te trekken van de installatie of de levering. Het huren is vaak volledig fiscaal aftrekbaar en bovendien wordt de BTW gespreid over de huurperiode. Bij vele contracten wordt uw koffiemachine om een bepaald aantal jaren ingeruild voor het nieuwste model. Na het verloop van de huurperiode kunt u zelfs beslissen of u de machine houdt of niet (de restwaarde wordt op voorhand afgesproken).

In veel gevallen is een onderhoudscontract in de prijs inbegrepen. Zo wordt de koffiemachine voor  u onderhouden en hersteld wanneer nodig. Op die manier bent u vrij van onverwachte kosten.
Een koffiemachine leasen of huren betekent ook vaak dat u accessoires zoals kopjes, schoteltjes of de koffie zelf erbij krijgt.

Leveranciers en koffiemachines vergelijken

Om de juiste keuze te maken bij wie u een koffiemachine wil huren, moet u rekening houden met een aantal aspecten zoals het aantal personen dat van de koffiemachine gebruik zal maken, de huurprijs voor de machine per jaar, de service, de flexibiliteit van de reparatiedienst, eventuele kortingen enz.