Koffiemachine voor uw bedrijf: maak de juiste keuze

Een bedrijf zonder koffiemachine is haast ondenkbaar geworden. Zowel personeel als klanten laven zich maar al te graag aan het zwarte goud. Maar hoe maakt u de juiste keuze uit een gigantisch aanbod aan koffiezetapparaten?

Koffie is onlosmakelijk verbonden met de bedrijfswereld en levert een hoop voordelen op. Zo zal een goede koffieautomaat de productiviteit van uw medewerkers ten goede komen. Ook voor potentiële klanten is een koffiemachine aantrekkelijk; een verkoopsgesprek beginnen met een kopje koffie is altijd een plus.

Het juiste koffiezetapparaat kiezen

Koffiezetapparaten zijn er in alle maten en gewichten. Om te weten welke machine het best bij uw bedrijf past, is het raadzaam om te bepalen aan welke eisen de koffiemachine moet voldoen:

  • Hoeveel personen zullen gebruik maken van de koffiemachine? Staat de machine enkel ter beschikking van uw medewerkers? Of is ze ook bedoeld voor klanten?
  • Welke kosten bent u bereid te maken? Niet alleen de aankoopprijs is van belang, er moet ook rekening gehouden worden met terugkerende kosten zoals de koffie zelf.
  • Aan welke snelheid moet de koffiemachine kopjes kunnen zetten? Vooral wanneer u veel personeel heeft en met vaste koffiepauzes werkt, is de snelheid belangrijk.
  • Waar zal de koffiemachine staan en is het uitzicht van de machine belangrijk? Een koffieautomaat met een mooi design is altijd een meerwaarde, zeker als potentiële klanten ze te zien krijgen.
  • Welke koffiesoorten en andere producten moet de koffiemachine kunnen maken? Er zijn veel keuzes zoals espresso, cappuccino, lait russe… maar ook chocolademelk, thee enz.
  • Kunnen uw werknemers gratis van de koffie genieten of verkiest u een ingebouwd betaalsysteem?

Er zijn dus heel wat aspecten waar u rekening mee moet houden voor de aanschaf van een koffiemachine in uw bedrijf. Daarom is het handig om verschillende offertes te vergelijken.