Neem een koffieautomaat en bespaar duizenden euro’s!

Nederlanders zijn de grootste koffieleuten ter wereld, zo verscheen onlangs in de pers. Gemiddeld drinken we drie kopjes koffie per dag. Zoveel koffie voorzien, dat kost de Nederlandse ondernemingen elke maand handenvol geld. Maar met een koffieautomaat kunt u als bedrijfsleider jaarlijks tot zo’n 4.000 euro besparen.

Een heerlijk bakkie troost kan deugd doen. Maar misschien verslikt u zich wel als u leest hoeveel dat bakje u eigenlijk elke maand te veel kost.

Het is nu eenmaal moeilijk in te schatten wat precies het goedkoopst is: een koffieapparaat met pads of een echte koffieautomaat. Wij deden de test en kwamen tot een verrassend resultaat.

Koffieautomaat huren vs. pads

Koffiemachines met pads, zoals Senseo of Dolce Gusto, kosten tussen de 45 en de 65 euro. Dat is weinig geld, gezien het veelvuldige gebruik ervan. Maar het zijn de pads die de maandelijkse prijs van dat fijne bakje troost opdrijven.

Stel, u hebt een klein bedrijf van 12 werknemers. Als iedere werknemer elke dag gemiddeld 3 pads opdrinkt en in elk pak 36 pads zitten, dan kost u dat elke dag 1 pak of zo’n 3 euro. Aan 20 werkdagen per maand komt dat neer op 60 euro per maand.

Ter vergelijking: een kleine koffieautomaat huren kost u 40 euro per maand, inclusief onderhoudscontract. Met een koffieautomaat hoeft u zelfs geen moeite meer te doen om de koffievoorraad aan te vullen. Uw leverancier doet dat voor u.

Koffieautomaat voor een grotere onderneming

Maar wat nu bij een wat groter bedrijf? Telt uw onderneming, laat ons zeggen, 80 werknemers, dan kosten koffiemachines met pads u elke maand al gauw 420 euro aan pads. Uw werknemers drinken immers elke dag 7 pakken op van 36 pads, wat dus neerkomt op 140 pakken per maand.

420 euro per maand, dat ligt ruim boven de pakweg 100 euro die de huur van een grote koffieautomaat u maandelijks kost. Met machines als Senseo of Dolce Gusto betaalt u elke maand dus liefst 320 euro te veel. Ieder jaar gooit u zo bijna 4.000 euro over de balk.

Wil u ook een koffieautomaat plaatsen en geld besparen?

Vraag vandaag nog gratis offertes voor koffieautomaten