Pimp uw imago met een fair trade koffiemachine

Wie koffie zegt, zegt fair trade. Beide zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden en veel bedrijven hebben dan ook al de stap gezet om een fair trade koffiemachine te installeren op kantoor, een echte boost voor hun imago.

Koffie als symbool voor eerlijke handel

Fair trade is sexy en hoort niet langer toe aan boomknuffelaars met geitenwollen sokken. Vooral op de koffiemarkt is fair trade niet meer weg te denken. Koffie is zelfs uitgegroeid tot het symbool van eerlijke handel. Met een fair trade koffiemachine kan ook uw bedrijf de populaire fair trade wereld betreden. Als de investering van een eerlijke koffiemachine wat te groot is, kunt u ook opteren voor professionele fair trade koffiepads.

Fair trade koffiemachine goed voor uw imago

Aangezien eerlijke handel bij iedereen bekend is, krijgt uw bedrijf op deze manier een verantwoordelijk imago. U mag bovendien aan iedereen laten weten dat u een fair trade koffiemachine heeft door er een logo op te plaatsten. Ook een statement zoals “ons bedrijf werkt mee aan eerlijke handel” op uw communicatiemiddelen kan het imago van uw bedrijf een zetje geven.

Fair trade koffie is lekkerder

Nederlanders zijn grote koffiedrinkers, maar vaak velen vinden de koffie op kantoor niet lekker. Een onderzoek van Q&A Research toont aan dat maar liefst 71% van de werknemers liever koffie uit een fair trade koffiemachine drinkt. 73% vindt zelfs dat duurzame koffie op de werkvloer vanzelfsprekend zou moeten zijn.

Een fair trade koffiemachine betekent dus drie maal genieten: heerlijke kopjes koffie, tevreden werknemers en een beter imago voor uw bedrijf. Of om het in de stijl van George Clooney te zeggen: fair trade, what else?